Alkmaar, 20 april 2013. Nadat AZ vorige week met grote cijfers van FC Utrecht won, was er hoop op een stunt tegen de kampioenskandidaten uit Eindhoven.
In het eigen AFAS Stadion mocht AZ aantreden tegen de 11 van PSV. De Eindhovenaren begonnen goed aan de wedstrijd en konden gebruik maken van de fouten die het thuisspelende team maakte. AZ was slordig met balbezit, maar kon enkele malen gevaarlijk uit de hoek komen. Dit resulteerde in een kans van Adam Maher na een combinatie met Jozy Altidore. Jammergenoeg werd hiemee het zijnet geraakt. In de 35e minuut wist Mark van Bommel de bezoekers op een voorsprong te brengen, door een vrije trap van 20 meter hard in het net te schieten. De teams gingen rusten bij de stan 0-1.

De tweede helft maakte PSV het karwei feilloos af. In de 57e minuut profiteerde Dries Mertens van balverlies van Nick Viergever. De succesvolle Belg verdubbelde de voorsprong hiermee. 0-2. In de 61e minuut was oud-AZ'er Jermaine Lens aan de beurt. ZIjn schot zette de wedstrijd lange tijd op slot. 0-3. In de 86e minuut kon Aron Johannsson de eer redden door 1-3 te maken. Heel even leek AZ op meer te azen, maar PSV hield bal in de ploeg de laatste minuten en kon vertrekken met drie punten op zak.

Door dit verlies blijft AZ op de 13e positie in de Eredivisie staan, maar ze staan gelijk met PEC Zwolle die nog 1 wedstrijd meer moet spelen. AZ speelt de volgende wedstrijd op vrijdag 26 april tegen SC Heerenveen te Heerenveen.

Bekeken: 1181x