Alkmaar, 4 mei 2013. Het Sportbureau Alkmaar heeft op vrijdag 26 april de Koningszwemspelen georganiseerd. Het werd een gezellige, feestelijke en sportieve ochtend. Aan de Koningszwemspelen hebben 8 scholen uit Alkmaar deelgenomen met maar liefst 550 kinderen. Om 09.00 uur verzamelden de leerlingen in de leeftijd van 9-11 jaar bij het 25-meterbad om daar de Koningszwemestafette te zwemmen in teams van 6 leerlingen. Tegelijkertijd waren de leerlingen in de leeftijd van 11-13 jaar aan het rugbyen en softballen of mochten zij vrij zwemmen. Halverwege draaide het programma om en mochten zij zich bewijzen tijdens de Koningszwemestafette. In beide leeftijdscategorieën waren het spannende zwemfinales.

Vanaf de tribune werden zij aangemoedigd door leerlingen, begeleiders en leerkrachten van hun school. Het team die als snelste de estafette zwom, behaalde een plekje in de finale. Zij gingen door het zwembad gevuld met oranje ballonnen en in het midden een mat waar zij overheen moesten klimmen. In de jongste categorie wonnen de leerlingen van het team Erasmus 7 en in de oudere groep werd het team Zeswielen 8 gekroond tot de winnaar van de Koningszwemspelen 2013.

Het was een zeer geslaagde ochtend, mede dankzij de medewerking van onze collega's van Sport- en recreatiecomplex de Hoornse Vaart en het enthousiasme van alle deelnemende leerlingen.

20130504 koningszwemspelen 2013

Pin It
Bekeken: 1996x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/