Alkmaar, 17 mei 2013. Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Provadja hebben afgelopen weken bijna 15.000 handtekeningen verzameld waarmee ze aandacht vragen voor de  moeilijk situatie waarin het Alkmaarse theater en filmhuis zich bevindt. Wanneer er op korte termijn geen oplossing komt dreigt Provadja na meer dan 40 jaar te verdwijnen. Willem Laan, Maikel Ineke en Carolien Blom, respectievelijk bestuursvoorzitter, medewerker en vrijwilliger van Provadja, hebben donderdag voorafgaand aan de raadsvergadering de petitie en de bijbehorende handtekeningen overhandigt aan burgemeester Piet Bruinooge. De petitie ondertekenen kon zowel online als via papier lijsten die verspreid werden. Ook is er achter vele ramen van huizen en winkels in Alkmaar de blauwe poster te zien met de slogan ´Red Provadja. Nu!´ Na petitie gaat Provadja door met actie voeren, zoals met het Red Provadja Festival op zondag 9 juni.

De Alkmaarse politiek zou het liefst zien dat provadja verhuist naar de op Overstad te bouwen megabioscoop van JT Bioscopen. Het bestuur en de medewerkers beschouwen dat als het einde voor Provadja omdat er van onafhankelijkheid geen sprake meer zou zijn en het unieke karakter verloren zou gaan. Ook veel  bezoekers zijn het daar mee eens. De al eerder ter sprake gekomen verhuizing naar het pand van 'De Harmonie' aan het Doelenveld lijkt problematisch omdat Podium Victorie ook een nieuwe stek wil en betere kaarten bij de Alkmaarse politiek lijkt te hebben. Mogelijk heeft dat te maken bij de mogelijk problematische exploitatie van de nieuwe megabioscoop wanneer Provadja daar geen ruimte zou huren.

 

Pin It
Bekeken: 1932x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/