Alkmaar, 13 mei 2013. Burgemeesters Piet Bruinooge (Alkmaar), Ria Oosterop-van Leussen (Graft-De Rijp) en Floris Vletter (Schermer) overhandigden dinsdag 7 mei het Herindelingsadvies aan gedeputeerde Elvira Sweet van de provincie Noord-Holland. Op 23 en 25 april stelden de gemeenteraden van de drie gemeenten het Herindelingsadvies vast. Het advies vormt de tweede formele stap in het proces op weg naar de fusie per 1 januari 2015. Uiterlijk 1 juli sturen Gedeputeerde Staten van de provincie het advies door naar de minister van Binnenlandse Zaken.

De burgemeesters van de drie gemeenten tonen zich tevreden over het tot nu toe bereikte resultaat en hebben het advies dan ook met trots aangeboden aan gedeputeerde Elvira Sweet. In het herindelingsadvies is de aanleiding geschetst voor fusie en wordt nader kennis gemaakt met Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. Onderdeel van de nieuwe identiteit zijn hun onderscheidende en karakteristieke kwaliteiten. Door haar omvang is de nieuwe gemeente medebepalend voor de richting van de regionale samenwerking. Er moet nog wel veel gebeuren om alles tussen de drie gemeenten te harmoniseren. Het gaat daarbij naar schatting om zo'n 900 regelingen en afspraken.

Projectleider Joost Cox, de drie burgemeesters en gedeputeerde Elvira Sweet omringd door een aantal karakteristieke figuren van de regio, waaronder Jan Adriaanszoon Leeghwater, geboren in De Rijp in 1575 (fotostudio Wick Natzijl).

 
Pin It
Bekeken: 1116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/