Alkmaar, 13 mei 2013. De ene film drijft op het geluid van pompende bassen, de andere wordt omlijst met klassieke muziek. De soundtracks van de films die deze week in Provadja draaien, weerspiegelen de veelzijdigheid die het theater kenmerkt. De pompende bassen komen voor in de op het eerste gezicht uiterst banale film Spring Breakers. Vrouwen in bikini's, seks en drugs; het beeld is met weinig anders gevuld. Maar vergis je niet, Spring Breakers is een film met een twist, die meer biedt dan je aanvankelijk vermoedt. Heel andere kost is A Late Quartet, waarin wordt ingezoomd op de leden van een klassiek strijkkwartet. Wanneer bij één van hen de ziekte van Parkinson wordt geconstateerd, worden de onderlinge verhoudingen op de proef gesteld.

Er zijn nog meer films te zien. Fill the Void draait om Shira, de jongste dochter in een streng orthodox joods gezin. Zij kijkt enorm uit naar haar bruiloft, maar op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Voor de jeugd is er de film Nono, het Zigzag Kind. Nono is de naam van een bijna dertienjarige jongen, zoon van een beroemde inspecteur, die een spannende zoektocht naar zijn moeder start.

In de theaterzaal van Provadja wordt deze week opgetreden door jazztalent Marzio Scholten. Met zijn kwintet genaamd Identikit staat hij garant voor een modern, rauw en fris geluid. In het oog springend, niet alleen vanwege de titel, is De Wonderbaarlijke Genezing van een Depressieve Moslim. In dit theaterconcert zingt de in de Bijlmer opgegroeide zanger Kabier Noor Mohamed over zijn moeizame zoektocht naar geluk.

Pin It
Bekeken: 2296x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/