Alkmaar, 16 mei 2013. Het aantal WW-uitkeringen is in de Noord-Hollandse regio's in april minder sterk gestegen dan in de voorgaande maanden. In Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord en Zuid-Kennemerland was de stijging rond de 1% ten opzichte van maart. De drie regio's telden eind april 25.149 WW-uitkeringen. De beperkte stijging komt door de seizoensgebonden horeca, toerisme en land- en tuinbouw. Dit is op Texel het sterkst zichtbaar met een daling in maart van 21% en in april met 22,7%. Het aantal WW-uitkeringen is vergeleken met een jaar geleden in de drie regio's met 33% gestegen. Het landelijk gemiddelde ligt op 30%. Vooral in Hoorn en Purmerend was de stijging bovengemiddeld met 37%, terwijl in Alkmaar deze beperkt bleef tot 22%.

Sinds het begin van de economische recessie is het aantal WW-uitkeringen verdubbeld. Het gaat in de Noord-Holland om een toename van 28.500 WW-uitkeringen tussen april 2009 en april 2013. De financiële en zakelijke dienstverlening waren verantwoordelijk voor 11.300. De bouwnijverheid leed het meest met een verviervoudiging, maar het gaat hier om een toename van 1.836 WW-uitkeringen. In de handel en horeca was er een verdubbeling, respectievelijk naar 4.400 en 1.400 WW-uitkeringen.

Op dinsdag 14 mei heeft UWV de sectorbeschrijving horeca, catering en verblijfsrecreatie gepubliceerd. Deze sector is vooral in de kustregio's sterk vertegenwoordigd. Voor het komende jaar wordt nog geen groei in de sector verwacht. De sector kenmerkt zich door een lage gemiddelde leeftijd van werknemers, een groot verloop en een grote seizoensgevoeligheid. Voor functies waarvoor een vakopleiding vereist is, zoals zelfstandig werkend kok, bestaat nog wel vraag. Op termijn kunnen hier tekorten ontstaan.

Pin It
Bekeken: 1101x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/