Alkmaar, 16 mei 2013.  De Jonge Akademie van de KNAW lanceert 'Kennis op Straat'. Het doel is om gratis op een laagdrempelige manier kennis te delen. 'Kennis op Straat' biedt inmiddels meer dan vijftig lezingen van zo'n vijfentwintig gerenommeerde jonge wetenschappers. Er zijn een viertal categoriën: Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij. De lezingen zijn is niet alleen bedoeld voor scholen en science café's, maar juist ook voor buurthuizen, scoutingsclubs of andere verenigingen. De sprekers zoeken de dialoog met nieuwsgierige mensen om hen te laten delen in hun onderzoek en te laten zien wat hen drijft. De meeste lezingen zijn in het Nederlands, maar er worden ook Engelstalige presentaties aangeboden.

De Jonge Akademie is binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen een zelfstandig platform van jonge topwetenschappers met activiteiten op het gebied van interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid en wetenschap en samenleving. Leden van De Jonge Akademie zijn tussen de 25 en 45 jaar oud. Ze vertegenwoordigen samen een breed spectrum van wetenschappelijke disciplines en zijn werkzaam bij Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten.

Via de website van Kennis op Straat biedt De Jonge Akademie een groeiend aantal gratis publiekslezingen aan van wetenschappers uit allerlei vakgebieden. Zij vertellen met enthousiasme over hun vak en delen graag de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen met iedereen die daar nieuwsgierig naar is. De publiekslezingen zijn uitsluitend aan te vragen via de website. De beschikbaarheid van een spreker op een bepaalde datum is uiteraard doorslaggevend. De lezingen zijn gratis, met uitsluiting van een reiskostenvergoeding van de spreker. Commerciële organisaties komen niet in aanmerking.

Pin It
Bekeken: 1553x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/