Alkmaar, 29 mei 2013 - Met de ondertekening van een convenant tussen AZ, gemeente Alkmaar en 71 scholen uit de regio Alkmaar, werd maandag het startschot gegeven voor het Playing for Success leercentrum in het AFAS stadion. Het nieuwe leercentrum opent begin volgend schooljaar haar deuren. Doelstelling van Playing for Success is om leerprestaties van onderpresterende kinderen tussen negen en veertien jaar te verbeteren, door ze een naschools programma aan te bieden in een motiverende en uitdagende omgeving. Het lesprogramma bestaat uit activiteiten die aan het stadion en het voetbal zijn gerelateerd, en die bijdragen aan de taal- en rekenontwikkeling en de computervaardigheden van leerlingen. 

AZ doet mee aan Playing for Success omdat het een maatschappelijke verantwoording heeft en de club kan zich goed in het educatieve en sportieve deel van het project vinden. Jaarlijks mogen zo'n 300 kinderen uit Alkmaar en omgeving aan Playing for Success Alkmaar meedoen, dat in 1997 in Engeland door toenmalig minister-president Tony Blair gestart is. Het leercentrum in het stadion van AZ is het zeventiende centrum bij een Nederlandse betaald voetbalorganisatie. Het is de ambitie van Playing for Success om leercentra te openen bij alle betaalde voetbalclubs in Nederland.

Pin It
Bekeken: 1171x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/