Alkmaar, 4 juli 2013. Gemeente Alkmaar lanceert in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een duurzaamheidsloket voor het MKB. Ondernemers kunnen hier terecht met vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken, en de fiscale voordelen daarvan. Het Duurzaam Bouwloket is opgericht door twee jonge Alkmaarse ondernemers, Roy Langedijk en Raoul Santibañez. Ze werken hard aan het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad, onder andere in Alkmaar. Door de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven worden de website en de diensten van het Duurzaam Bouwloket nu ook beschikbaar voor het MKB.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) is blij dat nu ondernemers terecht kunnen bij het Duurzaam Bouwloket: "In het afgelopen jaar hebben veel  Alkmaarders gebruik gemaakt van het Duurzaam Bouwloket. Binnen onze gemeente ligt er ook een groot besparingspotentieel bij het bedrijfsleven. Als gemeente zijn wij ervan overtuigd dat Alkmaarse ondernemers middels het Duurzaam Bouwloket MKB grote stappen kunnen zetten in het verduurzamen van onder andere zorg, winkel- en bedrijfspanden. Daarbij komt dat het vaak ook nog fiscaal aantrekkelijk is om te verduurzamen."

Duurzaamheid staat in Alkmaar hoog op de politieke agenda. Niet zonder resultaat: veel inwoners en ondernemers zijn al duurzaam bezig. Met het Duurzaam Bouwloket MKB biedt de gemeente de lokale ondernemers een extra stimulans. Op de website van het Duurzaam Bouwloket worden ondernemers geïnformeerd over de mogelijkheden, zoals de 'Energie investeringsaftrek' (EIA), 'Milieu Investeringsaftrek' (MIA) en 'Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen' (VAMIL). Daarnaast geeft het loket onafhankelijk advies over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken.

Pin It
Bekeken: 1506x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/