Alkmaar, 4 juli 2013. Het college van Alkmaar zal het verzoek van Bruisend-Alkmaar om reguliere schoonmaak voor zondagen in de binnenstad niet inwilligen. De hoeveelheid vuil was voorheen niet groot genoeg voor de investering. Bij wijze van proef is er op zondag 16 juni een ploeg de binnenstad in gestuurd. De algemene indruk was volgens de ploeg goed. Op vijf locaties lag er wat 'waaivuil', maar dit kwam van onterecht buitengezet vuilnis. Het college stelt dat kan worden volstaan met meer voorlichting richting horeca en handhaving op het aanbieden van huisvuilzakken. Stadswerk zal dit in de gaten blijven houden.

Het college herkent het probleem van de weesfietsen. Ongeveer 5 keer per jaar wordt door Stadswerk een ronde gemaakt door zowel de binnenstad als het Stationsgebied voor de aanpak van fietswrakken. Deze worden voorzien van een gele sticker en twee weken  later, wanneer ze er nog steeds staan, opgehaald. In totaal worden er ongeveer 1000 per jaar uit het Stationsgebied verwijderd en ongeveer 150 uit de binnenstad. Daarnaast start er dit jaar nog, wanneer de gemeenteraad daarvoor in juli haar goedkeuring geeft, een proef in het Stationsgebied met aanpak van weesfietsen en verkeerd geparkeerde fietsen. De resultaten uit die proef kunnen, wanneer ze positief zijn, mogelijk worden gebruikt voor de andere gebieden van Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1137x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/