Alkmaar, 22 juli 2013. De serie Zomeravondconcerten is in volle gang. Op woensdagavond 31 juli speelt de Belgische organist Paul de Maeyer op de twee prachtige orgels: het Van Covelensorgel uit 1511 en het Van Hagerbeer/Schnitgerorgel (1646/1725) waar barokmuziek zo uitstekend op klinkt.  Paul de Maeyer uit Gent studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven af voor orgel, muziekgeschiedenis en muziekdidaktiek. Aan het Conservatorium te Utrecht behaalde hij het solistendiploma voor orgel bij Reitze Smits. Hij volgde meestercursussen onder meer voor orgel en improvisatie bij Jos Van Immerseel, Michel Chapuis en Thierry Escaich. Zijn talrijke solo-improvisatieconcerten zijn telkens nieuw en bevatten referenties naar de Europese muziekliteratuur, de folklore, het liturgische tijdeigen, programmatische beelden, natuurelementen en eigen ontworpen thema's die uit het instrument in kwestie worden gehaald.

Improviseren gaat hij ook in Alkmaar doen. Op het Van Covelensorgel improviseert hij drie dansen in oude stijl. Daarnaast speelt hij hier werken van Jan Pietersz. Sweelinck en Adriaan Willaert. Op het grote Van Hagerbeer-Schnitgerorgel improviseert Paul een 'Geuzensuite', die hij omlijst met twee grote Bachwerken: de Prelude en fuga in e BWV 548 en de beroemde Passacaglia BWV 582.

Kijk voor meer informatie op de website van de Grote Kerk en de website van Alkmaar Orgelstad  Kaarten kosten € 8,- en zijn verkrijgbaar aan de deur van de Grote Kerk Alkmaar. Het concert begint om 20.15 uur.

Pin It
Bekeken: 1319x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/