Alkmaar, 22 juli 2013. AZ heeft zondag tijdens de AZ Fandag zijn serie oefenwedstrijden afgerond met winst op het Getafe CF. De Spanjaarden, vorig jaar nog nummer tien in de Primera Division, met 3-0 verslagen. Roy Beerens, Viktor Elm en Aron Jóhannsson waren de scoorders. Getafe had een goede graadmeter moeten zijn maar het blonk vooral uit door spelers vroegtijdig te verliezen. AZ kwam met pas 43 seconden op de teller op voorsprong door Beerens, die dankbaar gebruik maakte van een voorzet van Gudmundsson. Nog geen kwartier later was het weer Gudmundsson die een goede voorzet gaf. Vanuit een vrije trap bediende hij Elm, die met een gestrekt been naar de bal gleed en hem intikte. Getafe probeerde snel te combineren maar maar was daar vaak slordig in. Getafe werd slechts sporadisch gevaarlijk. Doelman Esteban kwam vlak voor rust één keer in actie nadat Colunga langs Jeffrey Gouweleeuw wist te komen.

In de tweede helft bleek de warmte de spelers parten te spelen en ook de twee gele kaarten voor Getafe-speler Michel ontsierden de wedstrijd. De Spanjaarden kwamen nog wel tot twee goede kansen, maar de engeltjes op het doel van Esteban zorgden ervoor dat de ballen niet verder kwamen dan de binnenkant van de palen. Elm zorgde daarna voor een voorzet die Beerens net over kopte. De 3-0 viel dankzij de alertheid van Jóhansson. De bal kwam ineens voor zijn voet en hij schoot de bal hard in het dak. In de slotfase was er nog een rode kaart van Pablo Sarabia vanwege natrappen.

Verbeek was niet ontevreden, maar stelde dat er nog wel veel moest gebeuren. Op 27 juli moet AZ op tegen Ajax voor de Johan Cruijff Schaal en dan zal het elftal zeker zwaar beproefd worden. De landskampioen is weinig van samenstelling veranderd en heeft in zijn oefenwedstrijden overtuigende resultaten geboekt.

Pin It
Bekeken: 1067x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/