Alkmaar, 26 juli 2013. De VVD Alkmaar nodigt iedereen uit voor de 1e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Politiek. Dit dictee zal donderdagavond 12 september worden georganiseerd. Met het dictee wil de fractie het belang van taal onderstrepen. Onderwijswoordvoerder Yolande de Bont over het dictee: "De VVD Alkmaar wil aandacht vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. De landelijke Week van de Alfabetisering is hiervoor hét ideale moment!" Tijdens deze week worden organisaties en personen opgeroepen activiteiten te organiseren om aandacht te vestigen op het belang van taal, lezen en schrijven. Nog steeds hebben 1,5 miljoen problemen met lezen en schrijven.

Het thema van de Week van de Alfabetisering 2013 is 'Boek je toekomst!' Wanneer iemand onvoldoende taalvaardig is, kunnen talenten onvoldoende ontplooid worden. Voor het dictee vraagt VVD Alkmaar een minimale inschrijfbijdrage van € 5,-. Het geld gaat naar het project "Boekestafette West-Friesland", een Noord-Hollands kinderboekenproject waarbij het belang van taal bij basisschoolleerlingen centraal staat. Dit project staat tot en met 15 september op de website Voor de Kunst. Hierop staan kunstprojecten in opzet die op zoek zijn naar aanvullende financiering door particulieren en bedrijven, ook wel 'crowdfunding' genoemd.

Het dictee op 12 september vindt plaats om 20:00 uur en zal worden voorgedragen door een Tweede Kamerlid van de VVD. De partij roept iedereen op dit project te steunen door deelname of een andere vorm van bijdrage.

Pin It
Bekeken: 1404x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/