Alkmaar, 1 augustus 2013. Op vrijdag 2 augustus opent Marc Janssens, directeur van het Alkmaarse bedrijf Vriesia, samen met André Bruinsma (operations manager) en Frans de Vries, kleinzoon van de oprichter van Vriesia, de kaasmarkt met het luiden van de bel. Wethouder Elly Konijn (D66) ontvangt hen voorafgaand aan de kaasmarkt op het Stadhuis. Tijdens het bezoek aan de kaasmarkt zullen de gasten over tradities en geschiedenis te horen krijgen, en een rondleiding krijgen door de Waag zelf. Vriesia is een groothandel in farmaceutische en cosmetische producten al sinds 1910, toen Jan de Vries de groothandel begon aan de Luttik Oudorp. In die tijd bestond het assortiment al uit 15.000 artikelen en importeerde Vriesia ook specerijen, terpentijn en lijnolie.

Een belangrijk jaar in de geschiedenis van Vriesia is 1960, toen het bedrijfspand aan de Luttik Oudorp tot de grond toe afbrandde. Het bedrijf zette er echter direct een gloednieuw pand neer. In 1996 verhuisde Vriesia naar de Beverkoog en is de hele operatie onderhand volledig geautomatiseerd. Marc Janssens heeft als huidige directeur van Vriesia nog steeds veel contact met de familie De Vries. Frans de Vries is een kleinzoon van Jan de Vries, woont al lange tijd in Zuid-Afrika maar is altijd betrokken gebleven bij Vriesia en, als geboren Alkmaarder, ook bij de stad Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 2352x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/