Alkmaar, 9 augustus 2013. Maandag 12 augustus vertrekken elf jonge Olympische sporters richting de International Children's Games in Windsor Essex, Canada. De ICG is een groots sportevenement voor kinderen vanuit de hele wereld van 12 tot en met 15 jaar. De toptalenten uit de regio Alkmaar vertegenwoordigen Nederland op voetbal en zwemmen. De gemeente Alkmaar wil de ICG in 2015 organiseren. Een delegatie, waaronder wethouders Mirjam Hamberg en Peter de Baat, reist niet alleen af om de sporters te steunen, maar ook om het laatste beetje promotie te doen voor het besluit valt. De concurrentie, heeft zichzelf eigenlijk al uitgeschakeld. Alkmaar had als enige consequent zijn zaakjes goed op orde en heeft al jaren positieve contacten met de organisatie. Toch wacht de de delegatie met spanning af want oud-organisator Tai Pei fungeert als back-up.

Het uitgangspunt voor de International Children's Games is kinderen en hun begeleiders uit verschillende landen met door sportwedstrijden in contact brengen, om zo het wederzijds begrip, tolerantie en respect te bevorderen en zo de vrede in de wereld te dienen. Sinds 1990 erkent het Internationaal Olympisch Comité de jeugdversie van de Olympische Spelen waaraan jaarlijks 100 steden en 2.000 deelnemers wereldwijd deelnemen. De Games zullen vele extra bezoekers naar de kaasstad trekken en zo een positieve impuls leveren, als het ja-woord komt.

De prestaties van de Alkmaarse delegatie zijn te volgen aan de hand van filmpjes en verslagen op de website van ICG Alkmaar. Meer informatie over de Games in Canada is ook -hier- te vinden.

20130809 ICG deelnemers

Pin It
Bekeken: 1557x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/