Alkmaar, 13 augustus 2013. Alkmaar dingt mee naar titel 'Sportgemeente van het Jaar'. De rol van sport in Alkmaar is groot en een verbindende factor in de stad. In haar inschrijving licht Alkmaar haar vernieuwende visie op sport toe. Sportwethouder, De Baat (VVD) vindt Alkmaar een hele logische kandidaat: "Bewegen is leuk, lekker en gezond! De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk om haar inwoners te ondersteunen bij een gezonde leefstijl, sport is daarin een belangrijk item. Bovendien geeft sport nieuwe impulsen aan maatschappelijke en economische ontwikkelingen in Alkmaar en de regio. Alkmaar is een sportstad pur sang met een vernieuwende visie."

Het jaar 2013 staat in het teken van vele sportieve evenementen, zoals de 'City Run by night' en de grachtenzwemtocht. Ook de ontwikkeling van het sportgebied de Westrand is tekenend voor Alkmaar Sportstad. En voor de recreatiesport in Nederland wil Alkmaar toonaangevend zijn. De Baat: "Onze inwoners weten al hoe fijn het is om te wandelen, fietsen, kanoën en schaatsen in het puur Hollandse landschap van de regio Alkmaar. De fitnesscentra, zwembaden, sportevenementen en het outdoorpark zijn van de hoogste kwaliteit. Mooie nieuwe routes worden toegevoegd. In de regio werkt Alkmaar daarom ook nauw samen ondernemers en lokale overheden. We willen nog meer toeristen verleiden van het aantrekkelijke sport- en beweegaanbod gebruik te maken."

Een jury besluit 25 september welke gemeente wint. De winnaar van de wedstrijd mag zich een jaar lang 'Sportgemeente van Nederland' noemen. Weert, Rotterdam, De Bilt, Enschede, 's-Hertogenbosch en Arnhem waren eerdere winnaars.

Pin It
Bekeken: 1032x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/