Bergen, 14 augustus. Tot de officiële opening later dit jaar test cultuur- en kunstcentrum Kranenburgh programmaformules, houden kunstenaars open atelier en zijn er tentoonstellingen, workshops en educatieve activiteiten. Dat alles gebeurt onder de titel Kranenburgh Lab: 150 dagen kunst in actie. Zo is 'Onder de leden' van het KCB nog tot en met 18 augustus te bezichtigen, een tentoonstelling uitstekend geschikt voor kinderen. Vanaf 1 september domineert de fotografie met Old dreams, new dreams, een tentoonstelling met werk van Ata Kandó en Hellen van Meene. Fotografe en voormalig NOS-presentator Sacha de Boer verricht de opening. Kranenburgh plaatst in zijn nieuwsbrief van augustus een oproep. Ze zijn op zoek naar foto's en filmbeelden van Bello en ook naar spelers voor een film over de stoomtrein.

Sacha de Boer is verbonden aan Kandó op een bijzondere manier. Haar Leica fototoestel verbindt drie vrouwen. Aanvankelijk behoorde de camera toe aan de Hongaarse Eva Besnyö, die in 2003 in Laren overleed. Toen Besnyö op een dag in 1913 hoorde dat het exemplaar van vriendin en collega-fotografe Ata Kandó was gestolen, gaf ze de Leica aan haar door. Op haar beurt schonk Kandó hem aan Sacha de Boer met wie ze had samengewerkt aan een fotoveiling. Daaraan deed ook fotografe Diana Blok mee.

Robert-Jan Weijers is het nieuwe gezicht van de horeca van Kranenburgh. Voor zijn overstap was hij bedrijfsleider/manager van Hotel De Zoete Inval Haarlemmerliede. In Bergen gaat hij een eigentijds horecaconcept, inclusief kleine lunch opzetten en uitvoeren, samen met vrijwilligers. Hij gaat meedenken over hoe het centrum in samenwerking met de horeca meer commerciële activiteiten kan bieden voor museumgasten, inwoners van Bergen en het bedrijfsleven.

Pin It
Bekeken: 1829x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/