Alkmaar, 16 augustus 2013. Donderdagavond maakten een aantal deelnemers aan de Alkmaarse CitySwim voor het eerst echt kennis met het grachtenwater van de Kaasstad. Nadat in mei bleek dat het water in de grachten te koud was moest het evenement verplaatst worden naar 24 augustus. De opbrengst zal worden gebruikt om de voorzieningen voor gehandicapten in de Alkmaarse zwembaden te verbeteren. Naast professionele en geoefende zwemmers zoals Daan Glorie doen er ook veel amateurs mee. Sjeng de Jongh, één van de initiatiefnemers van de CitySwim weet vooral die groep niet te hard van start moet gaan. Want één kilometer lijkt misschien niet zo ver, maar eenmaal in het water valt dat vaak vies tegen.

De route die de zwemmers moeten afleggen begint bij De Eenhoorn op het Verdronkenoord, waarna er in de jachthaven bij de Schelphoek aangetikt en gedraaid wordt. Daarna gaan de deelnemers opnieuw het Verdronkenoord in om via de Vismarkt, Mient en Waagplein te finishen bij de Voordam.

 

Pin It
Bekeken: 1574x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/