Alkmaar, 21 augustus 2013. Alkmaarsche Mixed Hockey Club gaat zonnepanelen installeren op het dak van hun clubhuis. Op 16 augustus werd de overeenkomst getekend tussen de hockeyclub en leverancier Solar Electricity. In totaal worden eind augustus 36 panelen geïnstalleerd op het clubhuis. Hiermee maakt AMHC een grote stap in het verduurzamen van de club. Op een scherm in het clubhuis wordt bijgehouden hoeveel energie de panelen opleveren. Dit scherm werd op 16 augustus overhandigd door de heer Olivierse van Solar Electricity aan de voorzitter van AMHC, in bijzijn van wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast.

Gemeente Alkmaar heeft het traject begeleid en een scan uitgevoerd om ondermeer de investeringskosten en de terugverdientijd te bepalen. De investering zal binnen acht jaar terugverdiend zijn. Alkmaar heeft duurzaamheid hoog op de politieke agenda staan en wil sportclubs stimuleren aan de slag te gaan met duurzame energie. Wethouder Jan Nagengast: "Er valt veel winst te behalen bij sportclubs. Zonnepanelen en ledverlichting zijn goed voor het milieu en besparen energie. De Alkmaarsche Mixed Hockey Club heeft een mooie eerste stap gezet. Wij hopen dat andere sportclubs zullen volgen."

Pin It
Bekeken: 1311x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/