Alkmaar, 26 augustus 2013. Celeritas is een Petanque (Jeu de Boules) vereniging aan het Klaas Bootpad 8 in Alkmaar. Er kan ongeacht weersomstandigheden altijd gespeeld want naast de 36 buitenbanen, waarop bijna 180 mensen kunnen spelen, is er een prachtige petanque-hal waarin 60 personen tegelijkertijd kunnen spelen. Bij petanque draait het om drie dingen: pointeren, tireren en tactiek. Pointeren is het zo zuiver mogelijk plaatsen van een bal. Tactiek is het optimaal gebruik maken van je technische mogelijkheden. Tireren staat voor schieten. Met schieten wordt bedoeld: het hard wegspelen van een 'vijandelijke' boule. En de mooiste vorm van tireren is het over grote afstand precies volop raken van de boule.

Iedereen is vrij om petanque eens uit te proberen op speelmiddagen of –avonden. Deze zijn maandag, dinsdag en zondag van 13:30 tot 17:30 uur en dinsdag- en vrijdagavond van 19:30 tot 22:30 uur. Voor meer informatie kunt u de website van Celeritas Petanque. 

Pin It
Bekeken: 1611x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/