ondernemen werktAlkmaar, 26 augustus 2013. In juni is de pilot 'Ondernemen Werkt' van start gegaan. ZZP'ers krijgen hierbij ondersteuning bij het starten van hun onderneming. De pilot is een initiatief van de gemeente Alkmaar, in nauwe samenwerking met het UWV en de Kamer van Koophandel. Het college van B&W vindt de ondersteuning van startende ZZP'ers van groot belang. Wethouder Victor Kloos: "Met de huidige werkloosheidscijfers zijn we op zoek naar creatieve mogelijkheden om mensen een goede uitzichten op werk te geven. Met dit unieke Alkmaarse traject bieden we startende ZZP'ers meer kans op succes." Op 16 en 17 september 2013 gaan de eerste groepen beginnende ZZP'ers van start. In wekelijkse bijeenkomsten passeren alle aspecten van het ondernemen de revue.

Starters hebben de keuze tussen een kort of een lang traject. Het korte traject van zes weken is gericht op het snel schrijven van een onderbouwd ondernemingsplan. Een scan van het plan maakt onderdeel uit van het traject. Bij het lange traject van 26 weken gaan cursisten dieper in op de informatie. Tijdens de eerste drie maanden wordt gewerkt aan het schrijven van een ondernemingsplan, waarbij onderzoek gedaan moet worden voor een goede onderbouwing. In de tweede helft van dit traject gaat het vooral over acquisitie, prijsonderhandelingen en planning. Cursisten krijgen persoonlijke ondersteuning van een ondernemersadviseur. Bovendien krijgt iedere deelnemer een voucher van 2 uur advies door een externe specialist bedrijfsadviseur.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de pilot-groepen. De bijeenkomsten vinden plaats op de avonden van 19:00 tot 22:00 uur. Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten om meer te weten te komen. Opgeven kan via de website van de Kamer van Koophandel. Op een speciale pagina is meer informatie te vinden over 'Ondernemen Werkt'.

Pin It
Bekeken: 1851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/