Heerhugowaard, 27 augustus 2013. Maandag legde de Heerhugowaardse wethouder Monique Stam de eerste steen voor het nieuw te bouwen crematorium aan de Krusemanlaan in Heerhugowaard. De steenlegging markeert de bouw van een nieuw crematorium voor de regio Alkmaar. Eigenaar Dela verwacht dat de eerste uitvaarten in het derde kwartaal van 2014 plaatvinden. Al in 2006 werd in de raden van zowel Heerhugowaard als Alkmaar de wens uitgesproken om een modern crematorium te realiseren. Daarna is een zoektocht in de regio begonnen naar een geschikte bouwlocatie. Met de komst van het Dela-pand is deze zoektocht ten einde.

Voor de volkstuinders die voorheen gebruik maakten van de grond, zijn nu geschikte nieuwe locaties gevonden. Wethouder Stam prijst de manier waarop dit is gegaan: "Met de tuinders is gekeken naar een goede oplossing. Dit ging in een hele coöperatieve sfeer. De verhuizing is vlekkeloos verlopen." Veel tuinders zijn verhuisd naar Heerhugowaard-Zuid. Een deel blijft aan de Krusemanlaan. Alle lokale bezwaren voor de bouw van het crematorium waren hiermee van de baan.

Pin It
Bekeken: 1371x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/