Alkmaar, 28 augustus 2013. De Stellingmaand in september heeft dit jaar een extra feestelijk tintje. Fort bij Spijkerboor, Fort bij Edam en Forteiland IJmuiden vierenrespectievelijk hun 100- en 125-jarig jubileum. Door extra openstellingen en festiviteiten biedt Stellingmaand een prachtig programma op wel 27 van de 46 forten met muziek, theater, kunst, rondleidingen, wandelen, fietsen en varen. Veel activiteiten zijn vrij toegankelijk tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september. Stellingmaand is het uitgelezen moment om het UNESCO Werelderfgoed, dat tussen 1880 en 1914 een cirkel om Amsterdam heen gebouwd is, te ontdekken. 

Voor iedereen is er wat te doen of te beleven. Fort bij Edam viert haar 100-jarig bestaan met de multimediale theatervoorstelling Dansen in de Scherven van Studio Harthout met professionele- en amateurspelers. De familietheatervoorstelling Nichego van Wie Walvis maakt een tour langs vier forten. In Fort aan de Ossenmarkt is er keuze uit theatervoorstellingen, een jazzconcert, een fortenvaarexcursie met muziek en versnaperingen en een heuse mini-opera. Ga voor actie en sportiviteit naar Forteiland IJmuiden voor demonstraties van de Koninklijke Marine, boogschieten en abseilen. En natuurlijk zijn er op veel forten historische rondleidingen. Het volledig programma is te vinden op  de website Stelling van Amsterdam.

Een sportieve uitdaging is de vrije fietstoertocht op 7 september door het natuurgebied rond Amsterdam. De tocht van 170 kilometer voert vanaf Fort bij Veldhuis in Heemskerk langs alle forten en sluizen van de Stelling van Amsterdam. Dit jaar kan ook een kortere afstand van 85 kilometer gefietst worden vanaf UWTC Uithoorn. Inschrijven kan op de website Rondje Stelling.

Pin It
Bekeken: 1483x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/