Alkmaar, 29 augustus 2013. In september 2013 gaat zwembad de Hoornse Vaart weer van start met het project 'swimming obese'. Gedurende twaalf weken worden de deelnemers intensief begeleid op het gebied van bewegen en gezonde voeding, zowel individueel als in groepsverband. Doel is het kwijtraken van zoveel mogelijk overtollige kilo's lichaamsgewicht, het aanleren van een gezonde leefstijl en het verbeteren van de conditie. Het programma is in eerste instantie gericht op volwassenen. De kosten zullen per persoon verschillen, afhankelijk van de tegemoetkoming die uw zorgverzekering betaalt.

In de afgelopen dertig jaar is het percentage mensen met overgewicht in Nederland sterk toegenomen. Voor deze te zware groep mensen is het beoefenen van activiteiten in het water gemakkelijker dan op het land, gewrichten worden immers minder belast door de opwaartse kracht van het water. Inspelend op deze feiten en aansluitend bij het Alkmaarse gezondheidsbeleid 'Alkmaar Actief', start zwembad de Hoornse Vaart daarom dit intensieve programma, onder andere in samenwerking met een gewichtsconsulent en vitaliteitscoach. Door (bijna) dagelijks te sporten en kennis op te doen over een gezond voedingspatroon kan een nieuwe leefstijl aangenomen worden die na het programma door de deelnemers zelf voortgezet kan worden. Een pilotproject in het voorjaar van 2013 leidde tot positieve resultaten waarin deelnemers tot 15 kg lichaamsgewicht verloren.

Er is een voorlichtingsbijeenkomst over overgewicht en zwemmen in de Hoornse Vaart op zaterdag 24 augustus van 10.30 – 12.00 uur. Meer informatie -hier- en op de website van de Hoorse Vaart.

Pin It
Bekeken: 1449x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/