Alkmaar, 30 augustus 2013. Op vrijdag introniseerde wethouder Victor Kloos (OPA), vier nieuwe ambassadeurs voor het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie luidden zij gezamenlijk de bel op de kaasmarkt en legden ze op de markt een 'proeve van bekwaamheid' af. De gelukkigen zijn mevrouw Betty Koster (Fromagerie l'amuse, Santpoort-Noord) en de heren Bert Klein (Vandersterre Groep, Bodegraven), Ge van Breukelen (Van Breukelen Kaas B.V., Woerden) en Fred Raaijmakers (FrieslandCampina, Workum). Zij mochten toetreden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas. "Ik voel me vereerd dat ik deze kaasprofessionals vandaag mag laten toetreden tot het Ere-gilde. Een mooie jaarlijkse traditie die, naar ik hoop, nog lang wordt voortgezet", aldus wethouder Victor Kloos.

In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks wordt daartoe een aantal personen die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noord-Hollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina en de gemeente Alkmaar deel. Wethouder Kloos is voorzitter.

 

Pin It
Bekeken: 1189x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/