Alkmaar, 30 augustus 2013. Gemeente Alkmaar houdt een onderzoek naar opvoeden en opgroeien in Alkmaar. De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) staat hierin centraal. De gemeente streeft er naar dat ouders zich toegerust voelen voor de opvoeding. Het CJG wil de vraagbaak zijn voor alle opvoeders, kinderen en jongeren tot 23 jaar. Met elkaar wordt gezocht naar antwoord op grote en kleine vragen. Er zijn drie locaties maar men kan ook terecht via organisaties zoals scholen, kinderdagverblijven. Ook zijn er de zogenoemde ouderkringen, waar ouders onderling in gesprek gaan. Aanleiding voor het onderzoek is dat de gemeenteraad vanuit haar regierol het CJG zo effectief mogelijk wil organiseren. Begin september voert het onderzoeksbureau SGBO in opdracht van de gemeente Alkmaar het onderzoek uit.

Uit alle ouders in Alkmaar met kinderen tussen de 0-12 jaar is een willekeurige steekproef getrokken, deze groep ontvangt de enquête. Het CJG richt zich ook op de doelgroep ouders van oudere kinderen, maar ouders met jongere kinderen hebben meer ervaring met het CJG. "Om deze opgave te laten slagen is de inbreng van ouders essentieel.", benadrukt wethouder sociaal Hamberg (SP). Als ouders mee willen denken, maar geen oproep voor deelname aan het onderzoek hebben gehad, kunnen zij een enquêteformulier aanvragen bij de baliemedewerker van het CJG.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt informatie en advies, door ander andere het opvoedspreekuur en het spreekuur maatschappelijk werk. Daarnaast is er een breed cursusaanbod. Variërend van informatiebijeenkomsten over borstvoeding tot de cursus 'beter omgaan met pubers'. Het actuele overzicht is te vinden op de website van het CJG  onder 'Alkmaars aanbod'. Ouders kunnen zich via deze site ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Het CJG staat ook op Facebook.

Pin It
Bekeken: 1272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/