Alkmaar, 3 september. De opening van het jaarlijks terugkerende bluesfestival Alkmaar Blues Express pakt groots uit met Band of Friends (ex- Rory Gallagher) in Podium Victorie. Alkmaar Blues Express is een jaarlijks terugkerend bluesfestival in Alkmaar. Het festival heeft zich binnen enkele jaren tot één van de belangrijkste bluesfestivals van Nederland gevestigd. Verspreid over de hele stad spelen in het weekend van 27, 28 en 29 september tientallen bluesbands. De grote opening van het festival op vrijdag 27 september is in Podium Victorie met Band Of Friends, de voormalige band van wijlen Rory Gallagher met onder andere Marcel Scherpenzeel. Gallagher was één van de meest invloedrijke gitaristen uit het bluesgenre.

"Band Of Friends geeft je het gevoel van een concert van Rory Gallagher, het is geen tribute maar een celebration", aldus de kenners. Een avond vol onvervalste bluesrock. Natuurlijk is Rory niet uit de dood opgestaan, maar bassist Gerry McAvoy zegt over vertolker Marcel Scherpenzeel: "Niemand komt zo dicht bij Rory's gitaarspel als Marcel." McAvoy speelde 20 jaar met Gallagher dus hij kan het weten. De concerten waren legendarisch, zoals die op het Isle of Wight Festival waar ook Jimmy Hendrix speelde.

Op zaterdag 28 september, speelt de bluesband Good Meat in het bovencafé van Victorie en is er de mogelijkheid om een workshop mondharmonica te volgen. Kijk voor meer informatie over de workshop -hier-.


Pin It
Bekeken: 1503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/