Alkmaar, 28 augustus 2013. Dinsdag 27 augustus werden de succesvolle deelnemers van de International Children's Games in Canada gehuldigd in het stadhuis. In teamjack en met medailles om werden zwemmer Lars van der Velden en voetbalsters Jamie Altelaar, Sanne van der Velden, Emma Huurman, Jitske Li, Maartje van Haneghem, Daphne Nierop, Lize Kop toegesproken door burgemeester Piet Bruinooge. Zij hadden respectievelijk brons en goud gewonnen. Daarna vroeg de burgemeester hen het hemd van het lijf over hoe zij het hele avontuur ervaren hadden. Iedereen vond het een mooie en ook leerzame ervaring, dat het evenement goed georganiseerd was en dat de Canadezen erg gastvrij waren. De talenten hebben tijd gehad om wat van het land te zien en ook daar waren ze erg over te spreken. Meedoen aan zo'n groot evenement was trouwens niet nieuw voor iedereen, bijvoorbeeld Lars van der Velden was al bij de ICG 2012 in Zuid-Korea. Afgesloten werd, zoals het hoort bij officiële huldigingen, met een fotosessie op de trap van het stadhuis.

Met de vragen over de organisatie en de gastvrijheid bouwde de burgemeester een bruggetje naar de de International Children's Games 2015, die in Alkmaar gehouden zullen worden. De toptalenten werden gestimuleerd om mee te denken over hoe de stad zich zou moeten presenteren naar de sporters en begeleiders toe, die in 2015 in grote getale naar de stad zullen komen voor een nieuwe editie van de International Children's Games.

 

Pin It
Bekeken: 1389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/