Middenbeemster, 28 augustus 2013. Dierenactivisten brachten de afgelopen dagen graffiti aan op fietspaden in varkensrijke gebieden in Nederland. Met hun actie "Varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel". Varkenshouders reageerden op de actie met een uitnodiging aan het publiek "Kom Varkens Kijken". Met hun actie nodigen de ondernemers iedereen uit om zelf te komen kijken en ervaren hoe varkens in Nederland leven en hoe varkenshouders elke dag voor hen zorgen. Dat kan op 14 en 15 september tijdens het Weekend van het Varken en het hele jaar door in één van de vele zichtstallen van Stap in de Stal. Een lijst van deelnemende varkenshouders is te vinden op de website Stap in de Stal. Beemsterlant's Varken is vanaf Alkmaar het dichtstbijzijnde bedrijf dat meedoet. Het is gelegen aan de Hobrederweg 40a te Middenbeemster. Tijdens het Weekend van het Varken organiseren deelnemende varkenshouders en hun familieleden allerlei gezellige activiteiten op het erf zoals schminken, schilderen, biggetjes knuffelen, knutselen of spelen op het springkussen”.

Omdat veel varkenshouders hun passie voor varkens graag met het publiek delen, creëren zij steeds vaker speciale zichtvensters en zichtruimten in hun stal. Bezoekers kunnen hier het hele jaar door zien en ervaren hoe varkens leven en verzorgd worden. Er is te zien hoe biggetjes drinken bij de moeder, hoe speelse jonge varkens opgroeien tot eigenwijze pubers en hoe volwassen varkens leven in speciale groepshuisvesting met eet-, drink- en relaxplekken. Bezoekers kunnen zich er een beeld vormen van wat varkens eten en welke maatregelen de boer heeft genomen om de natuur en zijn omgeving zo min mogelijk tot last te zijn. 

Pin It
Bekeken: 1995x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/