Alkmaar, 6 september 2013. De Alkmaarse gemeenteraad nodigt iedereen uit voor het eerste Groot Dictee der Nederlandse Politiek. Dit dictee vindt op donderdagavond 12 september plaats op het Stadhuis tijdens de Week van de Alfabetisering. Het dictee is een initiatief van de VVD Alkmaar. Zij onderstrepen hiermee het belang van taal. Onderwijswoordvoerder Yolande de Bont: "De VVD Alkmaar wil aandacht vragen voor het vergroten van geletterdheid. De Week van de Alfabetisering is hiervoor hét moment!" Het dictee wordt voorgedragen door kinderboekenschrijver André Nuyens en TweedeKamerlid Malik Azmani.

De Week van de Alfabetisering vindt plaats van 8 t/m 15 september. Deze Week wordt landelijke ondersteund door Stichting Lezen & Schrijven. In deze week organiseren honderden organisaties en personen activiteiten die het belang van goed lezen en schrijven benadrukken, want in Nederland heeft 1 op de 10 mensen grote moeite met lezen en schrijven. Het thema van de Week van de Alfabetisering 2013 is 'Boek je toekomst!' Wanneer iemand onvoldoende taalvaardig is, kunnen talenten onvoldoende benut worden. Om dit thema extra te onderstrepen vraagt de raad deelnemer om een bijdrage van minimaal vijf euro.

Het geld dat met het dictee binnengehaald wordt, komt ten goede aan de "Boekestafette West-Friesland", een Noord-Hollands kinderboekenproject, waarbij het belang van taal bij basisschoolleerlingen centraal staat. Dit project staat tot en met 1 november op de website van Voor de Kunst, 'crowdfunding' website.

Pin It
Bekeken: 1110x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/