Vrijdagavond speelden de DAW-dames een uitgestelde wedstrijd tegen HBW in Hilversum. De taak was om te laten zien dat zij echt beter zijn dan de hekkensluiter van de 2e Bondsklasse A. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk werden drie belangrijke punten behaald met een 4-6 score.

Vanaf het begin toonden de DAW-dames geconcentreerd en degelijk spel, hard werkend als team en met een hoog tempo. Zo pakte Tessa Naber de kans om vanuit een vrije worp de score te openen. In het begin van het tweede kwart mikte ook Romee Heister beheerst en zuiver en liet daarbij de keepster kansloos. Nadat HBW 1-2 scoorde, zette Linda Schenk vlak voor rust het verschil weer op twee punten.

In het derde kwart dwong Saskia Kansen een zware fout af bij een HBW'er en profiteerde van diens tijdstraf. De thuisploeg kwam daarna terug tot 2-4. In het vierde kwart bracht Linda Schenk de stand op een veilige marge, maar na twee keer zwak verdedigen werd het 4-5 en toch nog spannend. DAW herpakte zich echter uitstekend. Steffie Nooij zag haar uitbraak fraai afgerond worden door de goed meegekomen Tessa Naber, goed voor 4-6. De resterende tijd werd beheerst uitgespeeld.

Interim coach Sven de Goede was zeer tevreden over het resultaat en het spel dat de dames lieten zien. Hij verving Jan Koekenbier die op de tribune zijn wedstrijd schorsing moest uitzitten. Met deze uitslag is er weer zicht op steiging met te plaatsen en het aantonen dat de DAW-dames niet onderin deze 2e Bondsklasse thuishoren.

Bekeken: 2865x