Alkmaar, 9 september 2013. De route bepalen tijdens aanstaande Open Monumentendag kan dit jaar ook van achter de computer of met smartphone. De te bezichtigen monumenten in en rondom het centrum van Alkmaar op 14 september zijn opgenomen in de website van Alkmaar op de Kaart. Deze digitale plattegrond is -hier- te bekijken. Het Regionaal Archief Alkmaar voegde in samenwerking met de afdeling Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente speciaal voor deze dag de bijna tachtig historische panden toe aan de reeds bestaande website.

Elk deelnemend monument wordt op de kaart met een 'vlaggetje' aangegeven en toegelicht. Er is te lezen over de geschiedenis van de panden, de bouwstijl en over interessante wetenswaardigheden. Mooi zijn de historische foto's uit de beeldcollectie van het Regionaal Archief die in de website aan elk pand staan gelinkt. De website Alkmaar op de Kaart is geschikt voor gebruik op smartphones, waardoor bezoekers aan de Open Monumentendag met de telefoon in de hand de panden kunnen selecteren en bekijken. Handig is dat de mobiele website aangeeft welke open monumenten er in de buurt zijn.

Pin It
Bekeken: 1679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/