Zondag waren de Alkmaarse rugbyers op bezoek bij de Pigs in Arnhem. In de eerste helft boden de gastheren nog wel tegenstand, maar daarna walsten de Alkmaarders over ze heen en wonnen met 7-80. Alkmaar is nu koploper is in de 2e Klasse Noord, maar RFC Haarlem zal na een inhaalwedstrijd waarschijnlijk weer voorbij komen dankzij hun doelsaldo.

Binnen tien minuten scoorde Alkmaar als eerst. Na een slechte strafschop hervatten de Pigs het spel met een 22 meter drop-out, recht in de handen kwam van Barney Earl en die zei 'dank u wel'. Broer Dennis Earl schopte de conversie tussen de palen (0-7). Binnen vijf minuten was het weer raak dankzij winger Joost Tempelaars (0-14) en tien minuten later herhaalde de winger aan de andere kant, Jeroen Wiebes, dit kunstje (0-19). Mats Wester scoorde de vierde (geconverteerde) try en het bijbehorende extra wedstrijdpunt. Dit nadat de bal van Wiebes via Koen Bras bij hem terecht kwam. De aandacht verslapte toen wat bij Alkmaar en de Pigs prikten hierdoor handig door de verdediging voor een geconverteerde try en een 7-26 ruststand.

Na de rust was Alkmaar was het feest. Na een minuut werd de bal uit een tegenscrum geplukt, Barney Earl passte naar Joost Tempelaars en die maakte af (7-33). Weer een minuut later brak Barney zelf door voor een geconverteerde try (7-40). De tegenstand knakte en Alkmaar kreeg steeds meer ruimte. Dat kwam mooi uit want het team zat door blessures zonder extra spelers. Halverwege de tweede helft scoorde Alkmaar weer. Eerst brak Barney Earl weer eens door, vervolgens scoorden Pim van Asperdt, Mats Wester en Jeroen Wiebes. Met 7-66 op het bord kwam de leukste try van de pot. De Pigs scrum-half passte de bal onoplettend naar achteren en wel tegen de eigen doelpaal. Barney Earl was er weer als de kippen bij. De laatste try was voor Koen Bras na een lange sprint (7-80).

Bekeken: 3015x