Alkmaar, 9 september 2013.  Zaterdag 7 september is voor de eerste keer de Horizon Cycling Experience verreden. Deze fietstoertocht, georganiseerd door het ROC Horizon College, verbindt de vier vestigingen van de mbo-instelling met elkaar: Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Aan de fietstoertocht is een goed doel verbonden: het Jeugdsportfonds. Er werd een bedrag van € 4830,- bij elkaar gefietst. John van de Langenberg, voorzitter College van Bestuur van het Horizon College, overhandigde zaterdag de symbolische cheque aan Wim van der Ham, voorzitter van de Alkmaarse afdeling van het Jeugdsportfonds.

Leerlingen van het Horizon College, personeel, afgevaardigden van leerbedrijven en introducés fietsten de route van 75 kilometer. Vanaf elke school kon worden gestart. Het Horizon College werkt hard aan de kwaliteit van het onderwijs en is daarin verbonden met de regio. Om dit zichtbaar te maken en sport te stimuleren will het het de wielertoertocht jaarlijks organiseren.

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Horizon College heeft het fonds als goed doel gekozen omdat het lokale afdelingen in de regio heeft. Met de € 4830,- kunnen nu ongeveer 20 tot 25 kinderen gaan sporten. Mede dankzij de steun van sponsors is het bedrag bij elkaar gebracht. De bedrijven Capgemini, Succes Schoonmaakbedrijf, Lisette Werter Groep, Cormet Campuscatering, Triple P Telefonie, Wolter & Dros, Zilveren Kruis en Loyalis hebben een bijdrage geleverd. En natuurlijk ook alle fietsers die de Horizon Cycling Experience hebben gereden.

Pin It
Bekeken: 1246x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/