Alkmaar, 11 september 2013. Om de mogelijkheden voor invulling van de WMO te onderzoeken houdt de gemeente op woensdag 18 september een inspiratiebijeenkomst voor iedere belanghebbende en belangstellende. Vanaf 2015 krijgen gemeenten er veel nieuwe taken bij.  De gedachte hierachter is dat gemeenten beter in staat zijn in te schatten wat nieuwe doelgroepen met beperkingen aan begeleiding nodig hebben. Een andere gedachte is, dat gemeenten dit slimmer en efficiënter kunnen organiseren; dichter bij huis, samen met onder andere buurtbewoners en professionals. WMO-wethouder Anjo van de Ven: "Het streven is dat mensen ondanks hun beperkingen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen zijn. Wij willen graag weten hoe Alkmaarders hier tegenaan kijken."

In Alkmaar zijn veel partijen zich aan het voorbereiden op deze transitie. Zorginstellingen doen dat, maar ook wijk- en buurtcentra die zich aan het omvormen zijn tot bewonersondernemingen, oriënteren zich. Een aantal centra is al gestart met vernieuwing in dagactiviteiten, dagopvang/dagbesteding, logeervoorzieningen voor gehandicapte kinderen en begeleiding bij het zelfstandig wonen, maar er is ongetwijfeld meer mogelijk. Om te verkennen welke kansen deze nieuwe invulling van de WMO voor bewonersondernemingen biedt, organiseert de gemeente Alkmaar op woensdag 18 september een inspiratiebijeenkomst over dit onderwerp. Het programma is afwisselend: interessante sprekers, workshops met aansprekende voorbeelden, de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, te netwerken en een maaltijd.

De inspiratiebijeenkomstvan 17.00 tot 21.00 uur plaats in wijkcentrum Overdie. Aanmelden kan tot 16 september bij de gemeente.

Pin It
Bekeken: 1138x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/