Alkmaar, 20 september 2013. De raad ontving donderdag de begroting 2014-2017 van de gemeente Alkmaar. De financiële opgave is weer groot. Het college van B&W hield het belangrijkste financiële uitgangspunt: een lastenverlaging in 2014 om Alkmaar een positief signaal te geven. De gemeente zal weer als goedkoopst uit de bus komen. De coalitie (OPA, VVD, D66, SP en CDA) voert een sluitende begroting in meerjarenperspectief. Voor het opvangen van rijksbezuinigingen volgt de coalitie qua omvang en temporisering. Een bezuinigingsopgave van totaal € 33,5 miljoen stond al voor de periode 2012-2016. Nieuw in de begroting 2014-2017 zijn maatregelen uit rijksbezuinigingen op onderwijs, zorg en werk. Totaal moet er € 7,7 miljoen opgevangen worden. Dit is als volgt verdeeld: onderwijs en jeugd € 0,9 miljoen, zorg en welzijn € 2,9 miljoen, en werk, participatie en inkomen € 3,8 miljoen. Daarnaast zocht het college naar oplossingen voor de resterende bezuinigingsopgave, oplopend tot € 5,1 miljoen in 2017. 

Er is dusdanig scherp gerekend, dat er voor 2014 sprake is van een begrotingsoverschot van € 1,9 mln. Om ook meerjarig tot een sluitende begroting te komen, is voor een bedrag van rond € 1,5 miljoen extra taakstellingen opgenomen. Met Graft De Rijp en Schermer is inmiddels bestuurlijk overleg geweest om vanaf 2015 voor € 1 miljoen voordelen uit de herindeling in te boeken. Het kabinet heeft aangekondigd een aantal bezuinigingen in de zorg te verlagen en diverse decentralisaties te vertragen, dus dat zou nog meer ruimte kunnen creëren. Op 4 en 6 november bespreekt de raad de begroting.

 

Pin It
Bekeken: 1313x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/