Alkmaar, 20 september 2013. In Stedelijk Museum Alkmaar is van 21 september 2013 tot en met 19 januari 2014 een tentoonstelling te zien over het bekende Alkmaarse fotografenduo 'de dames Vlaanderen'. Bij de tentoonstelling zijn drie fotoworkshops gepland met tools om de wereld net een beetje mooier te maken. Lomography uit Amsterdam organiseert ze op 28 september, 19 oktober en 16 november. In de workshop wordt gewerkt met de enige echte dame van het middenformaat: de Diana F+ camera. Met een dromerige soft-focus lens, donkere vignettering en een grote hoeveelheid mogelijkheden is vanalles te creëren. Naast de basisvaardigheden worden ook aan extra's aandacht besteed zoals maskers, gekleurde flitsers, dubbele belichtingen. De workshop is inclusief leencamera, filmrolletje en bon voor ontwikkeling van de foto's in het lab van Lomography.

De charmante en excentrieke Tonny en Sophie Vlaanderen fotografeerden in de jaren ´40, ´50 en ´60 in hun atelier aan de Oudegracht vele Alkmaarders en hun gezinnen. Maar ook buiten de stadsgrenzen kwam men naar Alkmaar om zich op de foto te laten zetten. De foto's werden nog op traditionele wijze gemaakt, met glasnegatieven. Retoucheren deed Tonny Vlaanderen met de hand, zij kon hier uren aan besteden. Rimpeltjes, pukkeltjes en andere oneffenheden werden met een ragfijn potloodje verwijderd en je voelde je vaak een 'filmster' op de foto.

Pin It
Bekeken: 1333x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/