Alkmaar, 22 september 2013. AZ is zondagmiddag hard onderuit gegaan bij het bezoek aan NAC: 3-0. AZ begon vrij zwak aan het duel en liet daarmee het initiatief aan de tegenstander. Echt grote kansen creëerde de ploeg uit Breda niet en dus kon AZ meer grip krijgen op de wedstrijd. Na ruim 20 minuten werd AZ voor het eerst gevaarlijk door afstandsschoten van Nemanja Gudelj. In de 31e minuut kreeg AZ de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jóhannsson kreeg de bal op de rechterflank, en dacht Elm uitstekend te bedienen door een lage, bijna niet te missen voorzet te geven. De Zweed faalde echter jammerlijk. Na deze kans kwam NAC nog tot een paar afstandsschoten, maar die konden doelman Esteban niet verontrusten. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam NAC snel op voorsprong. In de 50e minuut kwam Danny Verbeek vanaf rechts naar binnen en verschalkte Esteban in de verre hoek: 1-0. Na deze goal kon AZ nooit echt meer een vuist maken. In de 74e minuut werd balverlies van Henriksen hard afgestraft door NAC. De bal ging in eerste instantie nog op de paal, maar in de rebound wist Poepon de bal wel tegen de touwen te werken: 2-0. AZ kwam nog wel tot wat schoten, maar helaas waren deze ongevaarlijk. In de 90e minuut werd het nog erger voor AZ. Uit de counter kon Hooi de 3-0 maken.

Aankomende woensdag kan AZ zich al snel revancheren. Dan ontvangt de bekerwinnaar Sparta Rotterdam tijdens de tweede ronde van de KNVB Beker. De wedstrijd zal afgetrapt worden om 20:00.

Bekeken: 1104x