Alkmaar, 23 september 2013. In een tegenvallend rustige sporthal Geestmerambacht was vrijdag de derby tussen Dansschool Biersteker uit Langedijk en FC Plubos in de vrouwen Eredivisie zaalvoetbal. Beide ploegen waren geteisterd door ziekte- en blessureleed. Biersteker had slechts één wissel op de bank. Plubos had de vier wissels twee licht geblesseerden en een zieke. Toch werd het een hele leuke wedstrijd. Beide ploegen speelden aanvallend, maar het was alleen Plubos die scoorde::0-5. In de tweede helft was de druk er duidelijk af. Biersteker kon de eer redden, al was dat dan omdat Plubos dacht dat het al klaar was toen de zoemer ging. De einduitslag werd zo 1-6.

Biersteker kon in de beginfase het tempo af en toe al niet meer volgen. FC Plubos kwam op 0-1 door een klutsbal van Amy Visser, die via de paal in ging. Het mooiste doelpunt kwam van oud-Biersteker speelster Bianca Webeling; ze nam een bal aan op de borst en volleerde deze langs de keepster. Keepster Nanouk Groentjes heeft een topavond en keert alle gevaar van andere zijde. Voor rust loopt de score op naar 0-5.

In de tweede helft daalde het tempo en Biersteker gaf minder ruimte weg. Na tien minuten kwam Plubos op 0-6. Webeling nam vanuit de lucht de bal en schoot raak. Biersteker bleef goed counteren, maar Groentjes was onverslaanbaar. Tenminste, dat was zo geweest als de zoemer het echte eindsignaal is en niet een fluitsignaal van de scheidsrechter. Terwijl de Alkmaarse meiden elkaar al feliciteerden, scoorde de oplettende tegenstander toch nog de 1-6.

Bekeken: 1088x