Alkmaar, 23 september 2013. Dinsdagavond 24 september verzorgt Hans Schut, historisch geograaf en vrijwilliger bij Beeckestijn, een lezing over de logica van het landschap. De lezing is in de bibliotheek van Alkmaar en begint om 20.00 uur. In deze lezing gaat het over wat het landschap nu eigenlijk is. Als we over landschap spreken, bedoelen we dan allemaal hetzelfde? Er komen heel veel verschillende landschappen voorbij tijdens de lezing. Wie bemoeien zich ermee en wat willen zij? Er wordt een tipje van de sluier opgelicht over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de gelaagdheid ervan, kortom de logica van het landschap.

Als vervolg op de lezing kan er zaterdag 28 september meegedaan worden met een excursie naar Beeckestijn. Een rondleiding in huis en tuinen, waarin de geschiedenis van het landschap, die van buitenplaatsen in het algemeen en van Beeckestijn in het bijzonder, centraal staan. Bij Beeckestijn is ook een maquette te zien waarop de ontstaansgeschiedenis met lichtbeelden wordt getoond. Deze lezing en rondleiding worden georganiseerd in samenwerking met Volksuniversiteit Alkmaar. Bij de Volksuniversiteit is overigens een aanvullend programma van vier lesavonden te volgen. Meer informatie daarover op de website van de Volksuniversiteit. Meer over de lezing en de optionele excursie op de website van de bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 1254x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/