Alkmaar, 23 september 2013. Enkele van 's lands grootste cultuurmakers zijn de komende speelweek te bewonderen in Provadja. Meestergitarist Anton Goudsmit staat met de Ploctones op het podium. Hij bracht met zijn band onlangs een nieuw album uit, dat in de media lovend werd besproken. Op het podium schijnen de Ploctones gevaarlijk en onvoorspelbaar als een vuurbal te zijn... Meesterschrijver Arthur Japin schreef Absinthe, een voorstelling van theatergroep De Hollanders die komende week in Provadja is te zien. Japin ontmoette De Hollanders en hun idealisme deed hem denken aan de Tachtigers: vijf jonge Amsterdamse rebellen die ruim honderd jaar geleden het vastgeroeste Nederland omver schopten. Absinthe vertelt het verhaal van Anna Witsen, één van de Tachtigers.

Provadja draait natuurlijk ook films. Mud speelt zich af rond de Mississippi, waar twee tieners op een raadselachtig figuur met een al even raadselachtig verhaal stuiten. De jeugdfilm van deze week is Engels. In There's Only One Jimmy Grimble verandert een oud paar voetbalschoenen het leven van een tiener die tot dan toe een moeizaam bestaan leidt. Engels is ook de naam van de speciale filmreeks die deze week weer van start gaat in Provadja. Cinemarvelous is een compleet avondje uit, waarbij de beleving voor en na de film minstens zo belangrijk is als de voorstelling zelf.

Borgman draait opnieuw in Provadja. Camiel Borgman is een mysterieuze landloper die zijn entree maakt in een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Alceste à Bicyclette komt ook weer op het scherm, de film over een vermaarde, gepensioneerde Franse theateracteur Serge Tanner die een eenmalige rentree lijkt te gaan maken in Le Misanthrope op verzoek van een oude collega.

Pin It
Bekeken: 1113x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/