Vanuit S.S.S. Alkmaar (Sport, Staalt, Spieren) namen zondag drie lifters deel aan het NK Bankdrukken in Amsterdam. Omdat het kampioenschap tevens geldt als kwalificatiewedstrijd voor het EK en WK Bankdrukken 2017, was de volledige top van Nederland aanwezig. Brenda van der Meulen, junior Jochem Schaap en master 40+ Sven de Houting lieten zich niet van de wijs brengen en namen twee keer goud en een keer zilver mee naar huis.

Brenda van der Meulen domineerde bij de dames +84 kg. De 39-jarige Alkmaarse pakte de titel met een nieuw Nederlands record van maar liefst 207,5kg. Jochem legde daar een tweede gouden plak bij in de categorie heren junioren 105kg, dankzij een persoonlijk record van 175kg. Sven drukte uiteindelijk een mooie 192,5kg en pakte zilver bij de masters 40+. Bij de senioren behaalde hij met die prestatie een mooie derde plaats.

Samen met coaches Ferry van der Meulen en Leo Molenaar werken de krachtsporters nu verder naar de internationale kampioenschappen.

Pin It
Bekeken: 3354x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/