De kampioensaspiraties van de Alkmaarse Rugby Club moeten lijken na zondag vervlogen. Door de vele blessures stond er een gehavend team in het veld terwijl Haarlem op volle sterkte was. Bij de rust stond Alkmaar al met 5-27 achter en na de volle speeltijd stond er 17-62 op het scorebord.

Al binnen vijf minuten stonden scoorde Haarlem uit een driekwartlijn aanval een ongeconverteerde try voor 0-5. Halverwege de eerste helft scoorden de gasten opnieuw, door de bal over de Alkmaarse verdediging heen het goalgebied in te schoppen en er daarna als eerste bij te zijn (0-10). Haarlem was nu los. De ploeg scoorde 0-15 langs de zijlijn en stootte door naar 0-20 met naar de hoek uitgespeelde driekwartlijn aanval. Na drie relatief eenvoudige conversies naast de palen te schoppen, rondde de Haarlemse kicker nu wel een uiterst lastige poging af voor twee extra punten.

Haarlem liep nog een try verder uit (0-27), voordat Alkmaar eindelijk wat terug kon doen. Waar David Dekker een week eerder verrassend een drop-goal maakte, ging deze nu echter net mis. De bal stuiterde echter raar op en de goed doorgelopen center Mats Wester kon een try scoren voor 5-27. David Dekker kon echter niet converteren.

De rust leek Alkmaar te baten: de thuisploeg voerde een goede serie aanvallen uit, die Jasper Paauw afrondde. David Dekker miste de conversie, maar met 10-27 gloorde er weer hoop. Die vervloog echter al snel. Haarlem greep weer het veldoverwicht en liep langzaam uit naar 10-62, voordat Alkmaar in de slotfase weer kon scoren. De Alkmaarse flanker Wytze Vader kreeg wél de bal onder controle, na een kick over de Haarlemmer verdediging, en scoorde in de tackle een try. Mats Wester converteerde voor de 17-62 eindstand. Alkmaar probeerde nog voor een vierde try en het bijbehorende bonuspunt te gaan maar dat lukte niet meer.

Bekeken: 3038x