Alkmaar, 27 september 2013. De acht Roemenen verdacht van grootschalige diefstal op het Indian Summer Festival stonden donderdag voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie eiste 200 dagen cel, 60 dagen voorwaardelijk. De verdachten ontkenden dat er samenwerking was maar het OM stelt dat het profiel voldoet aan bendes Oost-Europeanen die rondreizen en systematisch roven. Recherche vond smsjes in hun eigen telefoons die het tegendeel tonen. Aangiften gaven volgens het OM aan dat de mannen in kleine groepjes vrouwen lastig vielen en daarna ineens weer verdwenen... met telefoon. En de mannen zouden deels ook uit dezelfde Roemeense stad komen. De drie verdachten zijn weer vrij omdat ze inmiddels 102 dagen in voorarrest hebben gezeten. De rechtbank doet donderdag 10 oktober uitspraak.

De grootschalige diefstal leverde behoorlijk wat ophef op het Indian Summer Festival. Toen de politie meer en meer meldingen kreeg van diefstal en rond 22:00 uur de eerste verdachte was opgepakt met 13 telefoons, had de politie de twee uitgangen geblokkeerd en onderzochten het vertrekkend publiek. Totaal 122 telefoons kwamen boven water en later nog eens 130 in onbeheerde tassen op het terrein.

Pin It
Bekeken: 1141x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/