Alkmaar, 27 september 2013. Het Regionaal Archief Alkmaar organiseert op zaterdag 5 oktober aanstaande tussen 11:00 en 17:00 uur een feestelijke opening van haar nieuwe archiefdepot. Het is een unieke kans om de schatkamer van de Alkmaarse geschiedenis van binnen te bekijken. Na een lange periode van bouw en een grootscheepse verhuizing, zijn alle archieven en collecties weer toegankelijk vanuit de kantoren en studiezaal van het Regionaal Archief. Om dat te vieren nodigen we iedereen uit het depotgebouw van binnen te bekijken. Deze opslagruimte voor zo'n achttien kilometer historisch archiefmateriaal blijft normaal gesproken gesloten voor publiek.

Woningcorporatie Van Alckmaer viert op 5 oktober ook de oplevering van de nieuwbouwwoningen aan de Krelagestraat. Een tussenstraat verbindt het depotgebouw met de achterzijde van de woningen. Van Alckmaer organiseert deze middag rondleidingen langs de nieuwbouw. Daarnaast is een prachtige fotoreportage van de nieuwbouwwoningen samengesteld.

Naast de unieke openstelling en rondleiding zijn er tal van andere activiteiten voor jong en oud. Zo is antiquaar Bubb Kuyper aanwezig voor taxatie van oude boeken, documenten, prenten en manuscripten. Er is een eenmalige tentoonstelling met de archiefstukken van het beleg uit 1573 te bezichtigen met onder meer brieven van de hand van Willem van Oranje. Er zijn ook oude familiefilms te zien en opnames van bijzondere gebeurtenissen op originele beelddrager. Specialisten staan klaar voor vragen over familiestamboomonderzoek en het lezen van oud schrift. Voor de kinderen is er een speurtochtpuzzel en een historische kleurplaat. 

De officiële opening in het bijzijn van genodigden vindt plaats op vrijdag 4 oktober. Gedeputeerde van de provincie Elvira Sweet en burgemeester Piet Bruinooge doen dit gezamenlijk door het kunstwerk 'In stilte stroomt de tijd' in werking te stellen. Auteur, journalist en programmamaker Ad van Liempt (o.a. Andere Tijden), spreekt aanwezigen toe over het belang van het behoud van archieven.

Pin It
Bekeken: 1114x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/