Alkmaar, 30 september 2013. De besturen van Leefbaar Alkmaar en Schermer Belang stellen voor om te gaan samenwerken onder de statutaire naam Leefbaar Alkmaar. De partij zal zo deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in november 2014. Het motto zal zijn 'De betrouwbare partij voor stad en platteland'. Leefbaar Alkmaar zal de identiteit van Schermer, maar ook van Graft-De Rijp, Oudorp en Koedijk blijven benadrukken. Schermer Belang behaalde de laatste verkiezingen ruim 38 procent van de stemmen. Leefbaar Alkmaar bezet 3 van de 37 zetels. Het voorstel zal in oktober aan alle leden worden voorgelegd. De besturen en raadsfracties verwachten dat de leden de fusie zullen omarmen.  Tot 1 januari 2015 zal Schermer Belang fractievoorzitter John Hagens de vergaderingen van Leefbaar Alkmaar bijwonen en zal een afgevaardigde de bestuursvergaderingen volgen.

John Hagens, fractievoorzitter Schermer Belang: ,,Onze partijen vertonen ideologisch de meeste overeenkomsten. Schermer Belang was overigens, net als Leefbaar Alkmaar, aanvankelijk tegen een fusie van onze gemeenten. Wij zagen ons tenslotte door de realiteit gedwongen. Leefbaar Alkmaar is een partij die ons qua uitgangspunten aanspreekt en in de gesprekken was er duidelijk sprake van een klik. "

Maya Bolte, fractievoorzitter Leefbaar Alkmaar: ,,Wij waren aanvankelijk verrast toen wij in juni werden benaderd door het bestuur van Schermer Belang. De twee besturen hebben enkele gesprekken gevoerd. Die verliepen zeer goed. Pas in het laatste stadium zijn de fracties daarbij betrokken. Leefbaar Alkmaar was tegenstander van deze gemeentefusie. Schaalvergroting zorgt er immers voor dat de afstand tussen bestuurders en bevolking groter wordt. We moeten er aan werken dat dat niet gaat gebeuren. Nu de fusie definitief is, zal Leefbaar Alkmaar zich constructief opstellen om de fusie te laten slagen."

 

Pin It
Bekeken: 1331x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/