Alkmaar, 1 oktober 2013. Nederland zucht al sinds 2008 onder een economische crisis. Hoog tijd voor een verdiepende en andere blik. Provadja staat 9 tot en met 12 oktober in het teken van de crisis met film, theater en muziek. Op zowel onderzoekende, theatrale, muzikale als humoristische wijze zal het onderwerp ter sprake komen.

Twee jaar geleden ontstonden onder de noemer Occupy wereldwijd protesten tegen de groeiende sociaal-economische ongelijkheid en de gevolgen van de financiële crisis. Ook in Nederland werden tentenkampen opgezet. In Amsterdam was dit op het Beursplein. De documentaire Een Beurs Plein is 9 oktober te zien. Aansluitend is er een discussie.

Een feestelijke Europese financiële crisis, dat is de Bankroet Jazz. Een onstuitbare jazzrevolutie verspreidt zich en stort met een waanzinnig financieel plan heel Europa in een feestelijk bankroet. Het is een indrukwekkende collagefilm over dada, jazz, revolutie en financiële crisis, met talloze filmfragmenten uit de twintiger jaren. Op 10 oktober wordt deze getoond, inclusief live jazzbegeleiding.

Op 12 oktober speelt Superkapitalisten, een intelligente en grappige voorstelling van Mugmetdevuurvliegen, de 'testvleugel' van het beroemde gezelschap Mugmetdegoudentand.  Het egoïstische economische beleid van Greenspan en co. wordt mede verantwoordelijk gesteld voor de crisis. Aan de vooravond van zijn verhoor door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden raakt Greenspan in paniek over hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Tijdens en na de crisisweek is ook Blue Jasmine te zien, de lovend ontvangen nieuwe film van Woody Allen. Cate Blanchett speelt Jasmine, een vrouw getrouwd met een rijke zakenman. Maar op een dag raakt ze alles kwijt...

Meer informatie op de website van Provadja

Pin It
Bekeken: 1246x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/