Alkmaar, 2 oktober 2013. Technologisch en zakelijk dienstverlener CGI en de politie maken bekend dat hun Community Protection Network (ComProNet) een goede samenwerking oplevert tussen de burgers, bedrijfsleven en opsporingsdiensten. Uit pilots uitgevoerd in Groningen, Assen en op Schiphol, blijken dat het netwerk zorgt meer meldingsbereideid en betrokkenheid van burgers en ondernemers. Daarnaast levert het snellere reactietijden en afhandeling door de hulpdiensten op. Dit zorgt voor een verhoogd gevoel van veiligheid. Op dit moment wordt onderzocht of het systeem op grotere schaal, nationaal en internationaal, kan worden toegepast.

Met ComProNet kunnen inwoners, stadswachten, beveiliging en winkeliers verdachte omstandigheden direct doorgeven aan elkaar en aan de politie via de app Meld! en sociale media. Op Twitter kan dat via @ComProNet. Zo kunnen ook foto's, een belangrijke bron van informatie, meteen worden gestuurd. GPS op smarthphones kan de geografische locatie van de melder meteen doorgeven. ComProNet onderscheidt zich van andere systemen doordat het locatie gebaseerd is, hierdoor worden de juiste deelnemers betrokken bij het incident.

De politie en CGI zijn met het ComProNet project genomineerd voor een Computable Award. Meer informatie op de Facebooksite van ComProNet en via Youtube.

Pin It
Bekeken: 1331x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/