Alkmaar, 3 oktober 2013. Na twee nederlagen stond Alvoco Dames 1 woensdagavond tegenover Clam Dycke Dames 1 uit Krommenie. De lastige tegenstander stond voor de wedstrijd tweede in de Promotieklasse, oftewel de hoogste regionale divisie.  De dames kwamen de klap van een week eerder te boven en konden veelal goed tegenstand bieden, maar het ontbreekt nog aan routine. De eerste set was erg spannend maar ging wel naar Clam Dycke (19-25). De tweede moest maar snel vergeten worden (13-25), maar het vervolg mocht er weer zijn met goede aanvallen (21-25). De vierde set was weer te wisselvallig: 15-25.

De Alkmaarse meiden begonnen voortvarend maar Clam Dycke vindt haar spel met harde aanvallen. Maar Alvoco's spel wordt netter en de achterstand werd teruggebracht tot 3 punten. Met time-outs probeerde trainer/coach Paula Sydney de tegenstander aan het eind van de set te ontregelen maar zonder effect. In het tweede speldeel ontstond al gauw een gapend gat dat niet meer kleiner werd. De derde set krabbelde Alvoco weer op maar Clam Dycke liep toch tot 7 punten uit. Toen ontstond er balans en keerde het tij op 17-24 zelfs met 4 punten op rij, maar toen viel het 25e punt voor Krommenie. De laatste set was bijna een kopie van de tweede, Alvoco maakte zelf te veel fouten. Aanvallend liet de thuisploeg soms mooie dingen zien maar dat volstaat niet tegen een sterke tegenstander als Clam Dycke.

Vorig seizoen moest gevochten worden om niet te degraderen en dat is gelukt, maar Alvoco DS1 zit nog wel vast in de onderste regionen. Het staat nu 10e van de 12, maar met twee wedstrijden meer dan de onderste twee.  De eerstvolgende wedstrijd is op 28 oktober tegen vv Jonas uit Beverwijk.

Bekeken: 1111x