Heerhugowaard, 3 oktober 2013. Werknemers van onder meer vier verschillende Ardagh Metal Packaging vestigingen leggen vrijdag 4 oktober de werkzaamheden neer in Leeuwarden, Hoogeveen, Deventer en Zaandijk. Daarnaast wordt er ook door honderden werknemers in Heerhugowaard en Krimpenerwaard gestaakt uit onvrede over de CAO's groot- en kleinmetaal. In totaal vallen bijna een half miljoen mensen onder deze regelingen. Er zijn sinds de CAO-onderhandeligen in juni stuk liepen al ruim vijfduizend mensen die één of meerdere dagen hebben gestaakt en een paar duizend die op andere manieren actie voeren. Werknemers strijden voor meer waardering, een normale loonsverhoging, invloed op werktijden en gelijk loon bij gelijk werk. De metaalsector moet aantrekkelijk blijven, ook voor jongeren.

Op vrijdag wordt er bij het Heerhugowaardse Assa Abloy Productions een stakingslunch georganiseerd van 12:00 tot 14:00 uur. Rond de 100-200 werknemers van onder andere Handicare Stairlifts en Assa Abloy leggen de werkzaamheden tijdelijk neer. Arend Hamstra, bestuurder FNV Metaal, zal de medewerkers toespreken en er zal een DJ draaien. Overigens mocht hij eerder niet op het terrein van het bedrijf uitleg geven over de aanstaande actie. Assa Abloy verklaarde dat dit was omdat de staking voor hen onverwacht is en niet specifiek op het bedrijf gericht is.

Pin It
Bekeken: 1253x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/